Opskrift på lækker lækker salat, som jeg fik på et postkort hos min lokale lakrids-pusher:
900 g. rødbeder koges ca. ½ - 1 time. Skyl dem i koldt vand, og smut skrællen af.
Skær de afkølede rødbeder i ½ cm. tykke skriver og ligges på et fad.
Ryst en dressing sammen af 2 ½ spsk. citronsaft, ½ tsk. lakridspulver, salt og peber.
Dressingen hældes over rødbederne - gerne lidt før det skal serveres, så det kan nå at trække ind.
Lige inden serveringen dryppes ca. 4 spsk. piskefløde henover, og der drysses med 100 g. tørrede tranebær.
Når jeg laver salaten næste gang tror jeg bare at jeg vil skære rødbederne i grove stykker i stedet, og måske lave lidt mere dressing.
Salaten kunne også være lækker med lidt smulret blok-feta over. Mums :-)
Opskriften kommer fra et samarbejde ml. Tine Scheftelowitz' Suveræne Salater (der i øvrigt står højt på min juleønskeliste!) og Johan Bülow Lakrids.